Hva er en låneformidler?

Skal du ut og ta opp et forbrukslån, vil du snart nok oppdage at det er mange finansinstitusjoner som tilbyr deg sine tjenester. Alle har ulike renter og gebyrer, og det å finne det tilbudet som er best for deg kan være en tidkrevende jobb.

En hjelpende hånd mellom deg og banken

En låneformidler er en som er mellom deg og långiver. Det finnes mange av dem på markedet. Noen tilbyr deg kun et verktøy for å sammenligne alle tilbudene du får, slik at du lettere får oversikt. Andre, som Lendo, har utvidede tjenester. Det vil si at du sender din lånesøknad inn til dem og så sender de den videre til banker de samarbeider med. Tilbudene som kommer tilbake, blir gjennomgått av Lendo og bare det beste blir sendt til deg. Andre aktører, som Axo Finans, sender deg alle tilbudene de har fått inn på vegne av deg. Siden du på disse tilbudene vil se den renten som blir tilbudt deg personlig av långiver, vil det bli lettere å sammenligne tilbudene og velge det som blir billigst for deg.

Rådgivningstjenester

eu-serviceministerium,property=bild,bereich=bmwi2012,sprache=de,width=280,height=210Mange av låneformidlerne på markedet er også behjelpelig med å gi deg som kunde råd og hjelp. De har ofte godt lesestoff på siden sin, der du kan lære deg ulike begreper og forstå hva som ligger bak et forbrukslån. I tillegg kan du få en uhildet tredjepart, som kan veilede deg med hensyn til størrelse på lånet, nedbetaling og hvilket tilbud du bør velge. Låneformidlere tar ikke betalt av deg og de jobber alltid med flere banker. Lønnen deres består i at bankene gir dem en provisjon for hver enkelt nye kunde, som formidles banken.

Fordeler med låneformidler og tjenestene de tilbyr

Det er mange fordeler med å velge en låneformidler fremfor å gjøre alt selv. Det mest åpenbare er at du får noen som jobber for deg, sammenligner tilbudene du mottar slik at du trygt kan takke ja til det absolutt beste. I tillegg er det ofte slik at det kan være lettere å få lån, dersom du bruker en låneformidler. Det kan ha noe å gjøre med at banken da vet at du får tilbud fra mange andre banker. Dermed vil de gjøre sitt ytterste for at du skal velge dem. Siden låneformidleren alltid er en uavhengig tjeneste, kan du føle deg sikker på at de jobber for å gi deg den aller beste løsningen.