Hva er refinansiering av forbrukslån og hvem tilbyr dette?

Det er fort gjort å pådra seg mer gjeld enn hva man egentlig har råd til å betale tilbake, eller så hadde du kanskje bedre råd på det tidspunktet da du tok opp lånet. Det kan være mange grunner til at man sliter med betalingsproblemer med gjelden, men det finnes en felles løsning uavhengig av problem – nemlig å refinansiere forbrukslån. Dette er en særlig effektiv måte å redusere månedsutgiftene på, og som kan sikre at du blir gjeldfri inntil flere måneder før den «ordinære» tiden.

Slik er refinansiering av forbrukslån i praksis

Når man refinansierer noe, så betyr det rett og slett at man finansierer noe på nytt. Og i dette tilfellet er det snakk om å ta opp et nytt lån. Det høres kanskje noe søkt ut, at man skal ta opp et nytt lån for å betale ned det gamle, men når du forstår teorien bak det så skjønner du hvorfor man gjør det. La oss anta at du har et forbrukslån fra en dyr bank der du betaler renter på 20 prosent hver eneste måned. Lånet er på 50 000 kroner, og koster deg følgelig ganske mange kronasjer hver eneste måned. Og i tillegg kommer gebyrene.

Ved å refinansiere til en ny og bedre bank (se våre eksempler nederst i artikkelen) kan du få en rente på 14 prosent. Renten er altså 6 prosent bedre enn hos den gamle banken din, og det vil utgjøre ganske så store forskjeller i løpet av ett år med nedbetaling på lånet. Du blir altså ikke kvitt gjeld direkte, men du tar opp et nytt lån på 50 000 kroner og kvitter deg umiddelbart med det gamle lånet. Dette er spesielt gunstig dersom du har flere små forbrukslån der du betaler gebyrer og renter på hvert eneste lån.

Hvor mye kan man spare?

Bei-extremen-Niedrigzinsen-gibt-es-fuer-Sparer-nicht-viel-zu-holenDet er vanskelig å si hvor mye man eksakt kan spare på refinansiering av forbrukslån, men generelt så vil det være snakk om betydelige beløp. Spesielt hvis du har mange smålån med høy rente, så vil det lønne seg å samle alle disse lånene under et nytt og billigere lån. Kanskje sparer du mellom 500 til 1000 kroner hver eneste måned, og disse pengene kan du spytte rett inn i avdrag fremfor renter. På denne måten så vil et lån med en antatt nedbetalingstid på 5-6 år kunne bli redusert til 3-4 år – og det er det som gjør at refinansiering av forbrukslån er gull verdt.

Hvem tilbyr en slik tjeneste?

Det er slettes ikke vanskelig å refinansiere forbrukslån, og det finnes svært mange norske banker som tilbyr dette. De fleste av disse er tilgjengelige på nettet, der du enkelt kan legge inn en søknad og få svar nokså umiddelbart. Vi skal se nærmere på tilbud fra to av våre anbefalte banker under her som tilbyr refinansiering av forbrukslån.

Opp Finans/Gjensidige


Fra Gjensidige kan du søke om refinansiering av forbrukslån gjennom deres lånetjeneste Opp Finans. Dette er en populær lånetjeneste i Norge, der du kan søke om forbrukslån med en nominell rente som begynner på 7,5 prosent. Søker du om refinansiering og har grei økonomi for øvrig, så vil du kunne ende opp med en effektiv rente på godt under 15 prosent. Og hvis du har dyre smålån fra før av, så vil dette utgjøre store forskjeller for din del. Maksimalt lånebeløp er 500 000 kroner, og nedbetalingstiden kan strekke seg til 15 år.