Hvorfor bør jeg skaffe et kredittkort?

De fleste trenger ikke noen overbevisning til hvorfor de bør skaffe seg et bra kredittkort, ettersom dette er noe de fleste nordmenn har lyst på. Men enkelte ser kanskje ikke behovet for det, og tenker at de har god nok råd til å klare seg uten. Men det er såpass mange fordeler med moderne kredittkort at alle bør ha og bruke et slikt et – uavhengig av om du har god eller dårlig råd.

Derfor bør du skaffe deg et

Det er mange gode grunner til at du bør skaffe deg et kredittkort. Vi kan begynne med å nevne en av de fordelene som har vært vedvarende for kort nokså lenge nå – nemlig at de har reiseforsikring inkludert. Så lenge du betaler minst halvparten av transportkostnadene (fly/tog) til reisen med kredittkortet, så blir du forsikret fra det sekundet du trår utenfor husetes fire vegger. Utover dette kan man også få tilgang til andre gunstige forsikringer gjennom kredittkort, med alt fra avbestillingsforsikring til gjeldsforsikring og lignende.

Videre så har moderne kredittkort mange unike fordeler. Men også de tradisjonelle fordelene er verdt å nevne, som at du kan utsette betalingen med inntil 50 dager uten å betale renter for det. I praksis er det derfor snakk om gratis avbetaling. Perfekt dersom du skal gjøre et større innkjøp som krever litt ekstra kapital, eller hvis du kanskje skal gjøre et utlegg for venner og bekjente. De færreste kortene har gebyrer på bruk, og heller ikke noe årsgebyr.

Spar penger med

sparschweine_richtungDu kan også spare penger dersom du legger om til å bruke et kredittkort fremfor et bankkort. Mange kort har nemlig bonusprogrammer som kalles for cashback, der du sparer penger når du handler. Den vanligste formen for cashback er at du får 1 prosent bonus på det du handler, uavhengig av hva og hvor. Bruker du kortet aktivt i familien og handler for 15 000 hver måned, så betyr dette at du sparer 150 kroner i måneden. Og da totalt over 2000 kroner i året! Har du nå noen gode grunner til å ikke skaffe deg et kredittkort …?

Andre fordeler med kredittkort innebærer at de fleste tilbyr rabatter i utvalgte butikker, gjerne ved netthandel eller ved overnatting på hotell og ved leie av bil. Her kan man ofte spare så mye som 15 til 25 prosent bare ved å vise kredittkortet når man betaler, eller hvis man betaler med det. Slike fordeler får du ikke med det vanlige bankkortet, og følgelig er det viktig å ha et kredittkort selv om man har økonomien på stell og forholdsvis god råd.

En pengereserve som er svindel-trygg

Selv om du kanskje har god råd nå, så er det ikke sikkert at det alltid kommer til å være slik. Et kredittkort er en utmerket pengereserve ettersom det gir deg umiddelbar tilgang til litt ekstra penger. Dessuten kan det være kjekt å ha med et kort når man feriere utenlands, ettersom du da har et ekstra betalingskort dersom du skulle miste eller ikke få betalt med det opprinnelige kortet ditt. Faktisk så anbefaler vi alltid at man har med et ekstra kort på ferie utenlands, som for eksempel bare kan ligge i safen på hotellrommet som en nødløsning eller reserve.

I tillegg så er kredittkort ekstra godt rustet mot svindel, i den grad at det er bankens penger og ikke dine egne som forsvinner dersom du skulle bli utsatt for svindel. Det betyr at du kan føle deg trygg, spesielt på ferie i utlandet. Riktignok bør man ikke la kortet ligge åpent for uvedkommende av den grunn, men generelt så anses det som sikrere å bruke kredittkort. Dette gjelder også på netthandel, der man aldri bør bestille varer eller tjenester med et vanlig bankkort.